Известие

Collapse
No announcement yet.

166-156(комби

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Няма такива джанти 235/40/18 ! Любими са ми , но хубавото е че и колата и джантите пак са при колеги в добри ръце !!!
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Приятел поддържа 166, аз 156, еми той плаща за същите части и марки повече. Вс и е по-скъпо. Отделно тая муцунка отпред с тея фарове на 166 е кофти нещо. 166 е за семейство и деца просто. За стабилността 166 сток е по стабилна от сток 156, но аз съм с спортно окачване изцяло и гуми 214/45 и да ви кажа нещата се наклониха в моя полза. Незнам що ги сравнявате двата автомобила, като са си в различен клас. Едното си е лимузина, другото си е спортен седан за мен.
      Аз все още семейство нямам нито деца и не се оплаквам Кофти може да е муцуната за твоя вкус.. на мен си ми харесва. И искам да ти кажа , че 156 е доста , ама доста по-зле от 166-цата откъм поведение на пътя ! Братовчед ми е със 156-ца 2.4 перфектна просто , но при по-висока скорост и динамично каране просто й е трудничко , докато 166-цата е като заварена за пътя , говоря за мойта (всичко й е здраво по окачването и е с реглаж на преден и заден мост) както и по-поддържаните откъм окачване , ходова част и спирачна система 166-ци тук Като стана дума за визия и мен на 156-цата ми е кофти , че няма никва линия на вратите , а е като балон , да не говорим , че калниците отпред са раздути .. по 1см сигурно и погледната отпред изглежда супер тясна , и че задницата ми стои като изсрана без крило.. ама не вие си знаете ващо и бързате да говорите кое било кофти.

Айде със здраве и като се качиш да покараш и двете коли (казвам КОЛИ не кокошарници) една след друга , напиши мнение
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Ми качвал съм се и не ме грабна нещо нз. И за мен си е семейна кола. Относно описанието от теб как може да не харесваш 156, като 166 си e направо продължението. А линията си е доста добра, нямала ръб, еми защо я сравняваш с дизайна на 166 немога да разбера, ясно имаш такава и я харесваш. Аз просто съм дал обективно коментарче. 166 си е семейна лимузина, 156, спортно седанче. Две коли с качество, но определено поддръжката на 166 е по-скъпа. Дизела сток 156 е по-висока от бензина. Нормално по-голямата кола да е по-стабилна, това кой ти го оспорва. Но имайки се впредвид че съм смъкната отпред с 4.5см и отзад с 4см, einbach и амортисьорите и те са такива, гума на 215, моята се държи по-добре от сток 166. Ела и покарай ако имаш път към Русе. Изказах лично мнение, ти нещо се засегна. Отпред фаровете са мн малки за тази голяма кола. А ти че си си купил без да имаш семейство, еми готов си да посрещаш детски рев (ей това в кръга на майтапа колега). НИщо лично, но определено и двете коли си имат достойнства и недостатъци. Но откъм дизайн 156 е по-красива и никога, никой няма да м промени мнението, просто още виждам.
        Тази която карах 166, бе доста запазена и лачена.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщение
          ...Това ми е мнението,вземи Alfa 166JTD и ще си рахат и мн доволен
          ...Вземаш тая която е в по-добре състояние и това е...
          Не сте прочели внимателно - човекът вече има 166 и въпросът е дали да я замени за 156 Спорт Вагон.

По-ниските разходи по 156 няма да компенсират нито чисто финансовата загуба от бартера, нито понижените сигурност и комфорт поради преминаването в в по-малък клас. Аз не бих направил такъв бартер.

Относно комбито и багажа:

Нещата трябва да се разделят на 2: едно е количеството багаж, което се събира в багажника (без събаряне на облегалките), а съвсем друго е какви точно обемисти предмети можеш да вкараш. В моята Дедра комби наистина мога да вкарвам перални, миялни, хладилници и т.н., но в обичайното състояние багажникът събира по-малко от този на 166. Изобщо 166 си е идеална семейна кола.

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Ето това чудо:
          http://www.megavoice.bg//?page_id=15&record_id=550
          Успя да влезне само в Мареята ми, защото на 156-цата СВ покрива се скосява назад и не му стигнаха около 5-6см да влезне
          А защо трябва да влиза в колата, като има това:

http://www.megavoice.bg//?page_id=3

"Доставката се извършва в рамките на един до три работни дни след потвърждение на поръчката по телефона с куриерска фирма." ???
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            ....
            А защо трябва да влиза в колата, като има това:

http://www.megavoice.bg//?page_id=3

"Доставката се извършва в рамките на един до три работни дни след потвърждение на поръчката по телефона с куриерска фирма." ???
            Хах, браво.
            Хайде сега искам да ми уредиш "доставка" за 31 декември на върха на една планина и на 01 януари да ми ги върне обратно някъде, от където са взети

Просто не мога да разбера защитниците на седана 166-ца и комби 156-ца в багажното отделение! Все едно да казваш на черното бяло. Аз говоря от опит, конкретен, не се намирам на приказка.
            Освен ако някой не каже конкретно директно - да се сравняват багажниците на двата модела, ама при 156-цата комбито без да се маха покривалото на багажника и да е до нивото му.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Абе хора, кви са тия кавги тука?!? Всеки си защитава неговото, то е ясно...Ще ви кажа защо аз си взех Спортвагон - защото е по-висока от седана, да не говорим за 166 (а караме в България все пак), защото петата врата предлага много голяма вариативност на багажното пространство, и не на последно място защото поне според мен изглежда по-добре от 166 (преди фейслифта) и от 156 седан. Да, има и по-големи комбита, но лично на мен ми е предостатъчно и мога да ви уверя, че е побирала удивителни количества багаж без да й закачвам пластмасови кутии за багаж по покрива.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ми качвал съм се и не ме грабна нещо нз. И за мен си е семейна кола. Относно описанието от теб как може да не харесваш 156, като 166 си e направо продължението. А линията си е доста добра, нямала ръб, еми защо я сравняваш с дизайна на 166 немога да разбера, ясно имаш такава и я харесваш. Аз просто съм дал обективно коментарче. 166 си е семейна лимузина, 156, спортно седанче. Две коли с качество, но определено поддръжката на 166 е по-скъпа. Дизела сток 156 е по-висока от бензина. Нормално по-голямата кола да е по-стабилна, това кой ти го оспорва. Но имайки се впредвид че съм смъкната отпред с 4.5см и отзад с 4см, einbach и амортисьорите и те са такива, гума на 215, моята се държи по-добре от сток 166. Ела и покарай ако имаш път към Русе. Изказах лично мнение, ти нещо се засегна. Отпред фаровете са мн малки за тази голяма кола. А ти че си си купил без да имаш семейство, еми готов си да посрещаш детски рев (ей това в кръга на майтапа колега). НИщо лично, но определено и двете коли си имат достойнства и недостатъци. Но откъм дизайн 156 е по-красива и никога, никой няма да м промени мнението, просто още виждам.
                Тази която карах 166, бе доста запазена и лачена.
                Безсмислено е да спорим колега Всеки си има вкус и си е взел това , което му е на сърцето Иначе за детския рев, разбирам от майтап , ама ми е малко раничко Животи здраве по-нататък да се похваля Айде за много години , живи и здрави !!

Comment

колега ако се нуждаеш от истинско комби 156св не е твоята кола...
                  Mercedes C 200 compressor

Comment

Обаче не съм виждал досега толкова добре изгледждащо комби Добре де какво значи не е истинско комби 445 литра багажник. отделно като паднат седалките още..
                    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:48.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

да така е,прав си колега но то е защото не е истинско комби
                      Mercedes C 200 compressor

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        ...Всеки си защитава неговото, то е ясно....
                        Колега, не си защитавам моето, а казвам, че смяната на колата е голямо приключение и винаги е свързано с допълнително изваждане и куп други неудобства, което в конкретния случай на pacolin5 не си заслужава.

---------- Post added at 15:44 ---------- Previous post was at 15:40 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Хах, браво.
                        Хайде сега искам да ми уредиш "доставка" за 31 декември на върха на една планина и на 01 януари да ми ги върне обратно някъде, от където са взети
                        Еййй, как не се бях сетил за това? Толкова важен аргумент при избора на кола! Как съм се прецакал с тоя седан, леле! Веднага го пускам и аз за бартер, за да мога всяка година на 31 декември да качвам чифт колони на върха на планината.

Майтапът - настрана, искаш да ти уредя "доставка"? Готово: Дедрата от подписа е идеална за тази цел. Ако не беше тя, все щеше да се намери някой познат с комби.
                        Last edited by Коки; d.m.y г., 15:48.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

[QUOTE=Коки;617943]Колега, не си защитавам моето, а казвам, че смяната на колата е голямо приключение и винаги е свързано с допълнително изваждане и куп други неудобства, което в конкретния случай на pacolin5 не си заслужава.[COLOR="Silver"]

Тук си напълно прав, но никой досега не се сети за фактора "омръзване", може на човека да му се кара нещо друго вече.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Аз затова за багаж като си прекарвам си имам баничарка в нея се побира повече от всяко комби

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              ...никой досега не се сети за фактора "омръзване", може на човека да му се кара нещо друго вече.
                              Ами сигурно защото във всичките си 2 поста човекът не е споменал нищо такова:

Първоначално публикувано от pacolin5 Покажи съобщение
                              колеги много се двуомя дали да направя бартер 166-2,4 за 156-комби2,4, какво ще ме посаветвате?
                              Първоначално публикувано от pacolin5 Покажи съобщение
                              ами колеги замислих се за бартера със комби защото имам 2-деца а багажа е неизминна част от тях. и така искам да разбера коя е по практична?
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ясно, значи ще го пращаме за Опел Вектра караван
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X